Vanliga Frågor & Svar

Hur beställer jag ett presentkort? Hur använder jag det? Hur lång giltighetstid har ett presentkort?

Svaren på dessa frågor och många fler hittar du nedan. Har du en annan fråga som inte besvaras här? Tveka inte att kontakta oss!

Se även våra Allmänna villkor.

Beställning

Var kan jag hitta presentkort från Card of Joy?

Du hittar hela vårt utbud med hundratals olika verksamheter på vår webbshop eller i Card of Joy appen. De flesta av våra anslutna verksamheter erbjuder dessutom presentkorten i deras fysiska butik. Dessutom kan du hitta dem hos någon av våra återförsäljare.

Hur beställer jag ett presentkort?

Du beställer alla våra presentkort på vår webbshop eller direkt i Card of Joy appen. Förutom att beställa i vår webbshop kan du i de flesta fall även hämta upp ett presentkort i den fysiska butiken där presentkortet kan lösas in eller hos någon av våra återförsäljare. För att beställa online väljer du det presentkort som du önskar och går därefter vidare till varukorgen för att slutföra din beställning. Du väljer själv vart du vill skicka presentkortet; du kan alltså välja att skicka kortet direkt till mottagaren eller till dig själv. Du har också möjlighet att bifoga en personlig videohälsning som spelas upp när mottagaren aktiverar presentkortet i vår app (instruktioner skickas via email efter beställningen är slutförd).

Varför ska jag beställa mitt presentkort från Card of Joy?

 • Vi skickar presentkortet direkt till den lycklige mottagaren
 • Du kan skicka med  en personlig videohälsning (instruktioner skickas via email efter beställningen är slutförd)
 • Kortet sparas i mottagarens app vilket minimerar risken att de glömmer presentkortet hemma i en låda och aldrig använder din gåva.
 • Stöd din lokala handel - välj från hundratals butiker, restauranger och caféer med de gemensamma faktorerna att de alla är unika och lokala.

Betalning

Hur gör jag för att betala i webbshopen?

Vi accepterar följande enkla och säkra betalsätt vid beställning/laddning av presentkort:

(a) Kortbetalning

Du som har ett bank- eller kreditkort anslutet till Visa, MasterCard eller American Express kan betala med  ditt kort. Kortbetalningar hanteras av vår PCI-DSS certifierade samarbetspartner, Stripe, för att garantera en snabb och säker betalning.

(b) Betalning via Swish

Du som är ansluten kan genomföra betalning via Swish som dras direkt från ditt bankkonto. Det gör du genom att välja ”Betala med Swish” för att sedan godkänna betalningen via ditt mobila Bank-ID och då slutföra köpet.

Får jag kvitto vid beställning eller laddning av presentkort?

När du slutfört din beställning eller laddning får du automatiskt ett kvitto från oss som bekräftar att vi tagit emot din beställning/betalning. Kontrollera alltid att ditt kvitto stämmer. Vid beställning via någon av våra onlinekanaler skickas inget separat kvitto med den fysiska leveransen. Var därför noga med att spara ditt kvitto för eventuella kontakter med oss.

Leverans

Hur levereras presentkortet?

Presentkort kan levereras fysiskt eller i vissa fall digitalt via email eller sms. Tillgängliga leveransmetoder och dess olika priser visas och väljs i samband med att presentkortet beställs/laddas.

Kan jag skicka presentkortet direkt till personen som jag vill ge gåvan till?

Ja, du väljer själv valfri leveransadress och du kan bifoga en personlig videohälsning för att ge mottagaren en roligare upplevelse (instruktioner skickas via email efter beställningen är slutförd).

Hur lång är leveranstiden?

Din beställning skickas med A-post och beräknas leverera inom 3 arbetsdagar.  

Hur mycket kostar leverans och paketering?

Leveransen är helt kostnadsfri.

Kan jag hämta presentkortet i butik?

Absolut, de flesta av våra verksamheter erbjuder presentkorten i deras fysiska butik - kontakta den specifika verksamheten för mer info.

Jag har ingen svensk adress, hur handlar jag på cardofjoy.com?

Du kan fortfarande beställa ett presentkort. Vi kan dock i dagsläget enbart leverera presentkortet till en svensk postadress. Så om du är bosatt i utlandet och vill skicka en present till någon i Sverige så detta inte längre ett problem!

Mottagaren har ingen svensk adress, hur handlar jag på cardofjoy.com?

Du kan fortfarande beställa ett presentkort. Vi kan dock i dagsläget enbart leverera presentkortet till en svensk postadress. Så om mottagaren är bosatt i utlandet och du vill skicka en present till en utländsk adress så måste du välja din Svenska adress som leveransadress och skicka presentkortet vidare till mottagaren själv.

Ånger och retur

Kan jag ångra min beställning?

Vid köp av presentkort eller andra produkter från oss via våra onlinekanaler gäller alltid 14 dagars ångerrätt (ångerfristen) i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Det innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 14 dagar från det att du, eller någon på uppdrag av dig, mottagit produkten. Ångerrätten gäller endast obrutna och oanvända produkter. Presentkort som aktiverats i appen kan därför inte returneras.

Hur ångrar och returnerar jag ett presentkort som jag beställt?

Om du vill ångra ett köp som gjorts via Webbplatsen eller våra andra onlinekanaler ska du, innan ångerfristen löpt ut, skicka ett klart och tydligt meddelande till oss och därvid ange ditt namn, din adress och annan relevant information, t.ex. ordernummer.

Returadress:

Card of Joy AB
Stora Nygatan 31
11127 Stockholm

Vid utövande av ångerrätten betalar du returfrakten och ansvarar för produktens skick efter det att du har mottagit den samt under returfrakten. Produkten ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till oss. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong tillsammans med kopia på ditt kvitto.

Hur sker återbetalningen?

När du ångrar ditt köp betalas det belopp som du betalat för varan (inklusive leveranskostnader) snarast tillbaka till dig, dock senast inom 14 dagar från och med det datum ditt meddelande om utövande av ångerrätten mottogs. Vi får dock vänta med återbetalningen tills vi tagit emot varan eller du visat att varan har sänts tillbaka, t.ex. genom ett inlämningskvitto. Återbetalningen kommer att ske till dig via det betalningsalternativ som du valde, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning. Undantag för återbetalning av leveranskostnader gäller för eventuella tillkommande leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den standardleverans som vi erbjuder. Vid retur av del av order återbetalas leveranskostnader inte.

Garanti och reklamation

Kan jag reklamera mitt presentkort eller övriga produkter?

Vi ger enligt konsumentköplagen 36 månaders reklamationsrätt på alla presentkort och övriga produkter. Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Det innebär t ex att reklamationsrätten inte täcker fel som har uppstått som följd av felaktig hantering av presentkortet eller annan produkt. Om du önskar göra gällande fel i beställd vara ska du kontakta oss så snart som möjligt efter att felet upptäckts via de kontaktuppgifter som anges på Webbplatsen. Reklamationer som görs inom två månader från det att du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid. Din orderbekräftelse gäller som garantibevis. Vänligen notera att digitala presentkort inte kan returneras/reklameras.

Behöver jag betala returfrakt för en reklamation?

Nej, vi står för kostnaden för returfrakten för godkända reklamationer. Presentkort och andra produkter som returneras/reklameras skickas tillsammans med kopia på ditt kvitto till vår adress: Card of Joy AB - Stora Nygatan 31, 11127 Stockholm. Returer och reklamationer bör skickas med rekommenderad post. Vi ansvarar inte för förlorade försändelser i samband med retur eller reklamation.

Vid mottagen felaktig eller defekt vara där du önskar ny ersättningsvara, kommer vi att skicka ut ersättningsvaran med en faktura från oss.

Användning av presentkort

Hur använder jag mitt presentkort?

Kortet är enkelt att använda. För att aktivera, lösa in eller ladda på kortet, följ nedanstående steg (Detta gäller alla Card of Joy-kort inkl. lokala samlingskort som Söderkortet, Vasakortet, eller Enjoy:Stockholm kortet):

Hur aktiverar användaren kortet?

 1. På mobilen, börja med att ladda ner COJ-appen (finns att laddas ner på Apple App Store eller Google Play )
 2. Aktivera ditt kort med hjälp av det kort ID och den PIN som finns på kortets baksida
 3. Kortet och saldot syns nu på skärmen.

Hur löser jag in kortet?

 1. Besök butiken där du vill lösa in kortets värde.
 2. Öppna COJ-appen på din telefon.
 3. Klicka på kortet (för samlingskort, välj sedan din butik i listan av anslutna butiker).
 4. Klicka på topp-bannern för att lösa in.
 5. Ange belopp och välj “betala”
 6. En fysiffrig kod genereras.
 7. Uppvisa koden för personalen i kassan.
 8. Ditt köp är klart! I de fall beloppet överstiger värdet på kortet så kan du betala mellanskillnaden med andra, av butiken, accepterade betalmedel.

Hur laddar jag på kortet som jag har hämtat i en butik?

 1. För att betala med Swish. Öppna din swish-app och scanna QR-koden som finns på korthållaren.
 2. För att betala med Visa, Mastercard eller Amex, gå in på www.loadcoj.com

Var kan jag handla med mitt presentkort?

Du kan utnyttja presentkortet hos den specifika verksamheten. Om du har ett av våra samlingskort kan du utnyttja det hos de verksamheter som är anslutna till det specifika samlingskortet.

Kan jag bifoga en personlig hälsning?

Ja, du kan bifoga en personlig videohälsning som du spelar in och laddar på kortet när du gör din beställning. Den personliga videohälsningen kommer därefter spelas upp när mottagaren aktiverar sitt presentkort i appen.

Hur lång är giltighetstiden på ett presentkort?

Giltighetstiden på våra presentkort är alltid 24 månader från inköpsdatum.

Kan korten återladdas/laddas flera gånger?

Butikernas induviduella presentkort är engångskort och kan bara påladdas en gång.

Våra lokala samlingskort (Söderkorter och Vasakortet) kan laddas på med Swish eller betalkort flera gånger av användaren.

Är presentkortet gratis att använda?

Ja, presentkorten är helt kostnadsfria att använda.

Hur kan jag se saldo och tidigare transaktioner?

Det kan du se i appen genom att hålla ditt finger över kortet i ca 2 sekunder, kortet kommer då vända på sig och du kan gå in på “transaktionshistorik”.

Kan jag ta ut pengar med presentkortet?

Nej, presentkortet går inte att byta mot kontanter.

Kan alla använda presentkorten?

Alla kan använda presentkortet men då det är app-baserat kräver det tillgång till en smartphone eller dylikt med möjlighet att ladda ner vår applikation (via Google Play eller App Store).

Måste jag använda hela beloppet vid en och samma inlösen?

Nej, beloppet som inte utnyttjas sparas på ditt kort under hela giltighetstiden.

Övriga frågor

Har ni presentkort till upplevelser?

Ja, vi erbjuder ett stort utbud av presentkort som kan lösas in hos olika typer av verksamheter. Du hittar hela vårt utbud på vår webbshop www.cardofjoy.com.

Vilka branscher/kategorier erbjuder ni presentkort inom?

Vi erbjuder presentkort inom flera olika branscher och kategorier. Du finner hela vårt utbud på vår webbshop www.cardofjoy.com.

Hur lång tid tar det att få svar på min fråga via hemsidans kontaktformulär?

Vår målsättning är att svara på din fråga så fort vi kan, oftast inom 24 timmar.

Går det att byta ett presentkort mot en annan?

Nej, presentkorten är knutna till den specifika verksamheten. Se våra lokala samlingskort om du önskar ett presentkort som går att utnyttja hos flera olika verksamheter.

Kan jag ge mitt presentkort till en vän?

Ja, ett presentkort ifrån cardofjoy.com är inte bundet till en viss person. Om du vill ge bort ditt presentkort till någon annan så går det utmärkt att göra det.

Jag har tappat mitt presentkort! Kan det ersättas?

Presentkortet är en värdehandling och ska hanteras och förvaras på samma sätt som kontanter. Du som kund ansvarar för att genomföra tillräckliga åtgärder för att undvika obehörigt användande. Presentkortet ersätts inte om det är borttappat, skadat eller stulet.

Jag var tvungen att ominstallera min Card of Joy app och kommer inte ihåg mitt kortnummer och Pin. Hur gör jag?

Kontakta oss så skall vi försöka hjälpa dig att återansluta ditt kort till appen.

Hittar du inte svar på de frågor du har?

Tveka inte att kontakta vår kundservice.

Sale

Unavailable

Sold Out