Allmänna villkor

Dessa Allmänna Villkor reglerar användning av Card of Joys presentkort och därtill hörande produkter.

Gäller från 2017-12-19 och tills vidare.

 

1.   Om oss

1.1 Vårt företag heter Card of Joy AB, org. nr 559121-2120 (nedan kallat ”vi”, ”oss”, ”vår” eller ”COJ”) och vi marknadsför och säljer förbetalda värdebevis (”Presentkort”) och därtill relaterade produkter som exempelvis kort, paketering och inslagning. Våra Presentkort kan lösas in hos flera olika butiker och webbshoppar inom bland annat skönhet, mode, hem, upplevelser och restaurang. Vi har vårt huvudkontor på Stora Nygatan 31, SE 111 28 Stockholm. Mer information om oss och vad vi kan erbjuda dig finns på vår webbshop www.cardofjoy.com (”Webbshopen”).

1.2 Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor. På Webbplatsen finns vårt kontaktformulär.

 

2. Allmänt om Presentkort

2.1 Presentkortet är inte kopplat till, eller ger dig rätt till något kundkonto. Presentkortet har ingen kredit.

2.2 Ingen ränta ska betalas eller intjänas för saldo som Presentkortet är laddat med.

2.3 Inga kontobesked ges till dig som kund. Information om Presentkortets aktuella saldo, giltighetstid och transaktionsinformation finns i vår app Card of Joy.

 

3.   Avtal, beställning och laddning av Presentkort

3.1 Förutom att handla via våra onlinekanaler, t ex på Webbshopen eller någon av våra appar, kan du i vissa fall även handla Presentkort i den fysiska butiken där Presentkortet kan lösas in eller hos någon av våra återförsäljare.

3.2 I samband med att du gör din beställning/laddning av Presentkortet måste du godkänna dessa Allmänna Villkor och vår Personuppgiftspolicy. Utan sådant godkännande kan du inte beställa/ladda presentkort. Genom att acceptera de Allmänna Villkoren och vår Personuppgiftspolicy förbinder du dig att följa dessa villkor i sin helhet, samt bekräftar att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies enligt vår Personuppgiftspolicy.

3.3 Försäljning av presentkort sker till privatpersoner och företag inom EU/ESS. För att köpa presentkort ska du ha fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande. Företag som vill handla mot faktura se ”Betalning via faktura (endast företag)” nedan.

3.4 Vi reserverar oss för slutförsäljning och förbehåller oss rätten att löpande göra produktändringar och förbättringar. Vidare reserverar vi oss även för eventuella leveransförseningar, prisfel/-justeringar, tekniska fel, tryckfel, bild- och skrivfel på vår webbplats, exempelvis fel i produktbeskrivning eller teknisk specifikation, eller felaktig information angående om en vara finns i lager. Vi har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst. All bildinformation på vår webbplats ska uteslutande ses som illustrationer. Vi ansvarar inte för information på vår webbplats som kommer från våra partners eller en tredje part.

3.5 Presentkort är vår egendom och kommer varken att laddas eller skickas innan full och slutgiltig betalning kommit oss tillhanda. Om betalning inte kommit oss tillhanda inom fem (5) bankdagar förbehåller vi oss rätten att avbryta beställningen eller laddningen.

3.6 Vi kan komma att tillämpa olika begränsningar från tid till annan för beställning och/eller laddning av Presentkort, t ex vad gäller belopp eller antal presentkort vid samma tillfälle eller per dygn. Du kommer att bli underrättad om dessa på lämpligt sätt.

 

4.   Betalsätt mm

4.1 Vi accepterar följande enkla och säkra betalsätt vid beställning/laddning av presentkort:

(a) Kortbetalning

Du som har ett bank- eller kreditkort anslutet till Visa, MasterCard eller American Express kan betala genom ditt kort. Kortbetalningar hanteras av vår PCI-DSS certifierade samarbetspartner, Stripe, för att garantera en snabb och säker betalning. När du väljer detta betalningssätt reserveras beloppet på ditt kort vid din beställning och beloppet dras från ditt konto inom någon bankdag. Vid eventuell retur återbetalas pengarna till det konto som är knutet till det kort du använde vid betalningen.

(b) Betalning via Swish

Du som är ansluten till Swish kan genomföra betalning som dras direkt från ditt bankkonto. Vid laddning av presentkort i fysisk butik eller hos fysisk återförsäljare så öppnar du Swish-appen på din mobila enhet och scannar Presentkortets QR-kod för att påbörja betalningen. För både laddning av Presentkort från fysisk butik/återförsäljare och vid beställning av Presentkort från någon av våra onlinekanaler godkänner du betalningen via ditt mobila Bank-ID för att slutföra köpet. Vid eventuell retur återbetalas pengarna till ditt bankkonto alternativt till ditt bank- eller kreditkort eller kontant.

(c) Betalning med Superpresentkort

Om du har ett Presentkort som kan användas för inlösen på www.cardofjoy.com (“Superpresentkort”) betalar du din beställning genom att välja ”Betala med Superpresentkort” och fylla i den kod som då genererats i vår app Card of Joy (se punkt 9 ”Användning av Presentkort” för mer information).

(d) Betalning via Faktura (endast företag)

Företag som vill handla mot faktura hänvisas kontakta oss via detta formulär. Vid fakturabetalning som betalningsalternativ tillkommer en fakturaavgift på 29 kr. Fakturan mailas till din angivna e-postadress. Vi har rätt att överlåta fakturan till vår någon av våra samarbetspartners. Vi har rätt att göra en förenklad kreditprövning utan kännedomskopia. Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Vid försenad betalning har vi eller någon av våra samarbetspartners rätt att skicka en påminnelse med lagstadgad påminnelseavgift. Dessutom utgår dröjsmålsränta på 8%.

4.2 Försäljning av Presentkort sker utan mervärdesskatt och alla priser är svenska kronor om inget annat anges.

4.3 För de fall användandet av Presentkortet medför skatteskyldighet för dig betalas skatten av dig som kund (och aldrig av oss). 

4.4 Vi förbehåller oss rätten att avbryta en beställning eller laddning om det finns misstanke om obehörigt eller bedrägligt beteende.

 

5. Kvitto för beställning eller laddning av Presentkort

5.1   När du slutfört din beställning eller laddning får du automatiskt ett kvitto från oss som bekräftar att vi tagit emot din beställning/betalning. Kontrollera alltid att ditt kvitto stämmer.

5.2   Vid beställning via någon av våra onlinekanaler skickas inget separat kvitto med den fysiska leveransen. Var därför noga med att spara ditt kvitto för eventuella kontakter med oss.

 

6. Leverans av Presentkort

6.1 Våra Presentkort kan levereras fysiskt eller digitalt. Tillgängliga leveransmetoder och dess olika priser visas och väljs i samband med att Presentkortet beställs/laddas. 

6.2 Vid beställning av presentkort via våra onlinekanaler levereras Presentkortet för uthämtning hos ditt närmaste utlämningsställe eller direkt till angiven adress förutsatt att försändelsens mått och vikt gör detta möjligt. När beställningen levererats till ditt utlämningsställe får du en avisering om att leveransen har anlänt.

6.3 Vid upphämtning ska en sifferkod uppges, vilken anges i aviseringen, samt legitimation visas. Ska varan hämtas via ett bud måste både budets och beställarens legitimation uppvisas. Försändelsen behöver hämtas senast fjorton (14) dagar efter att den första aviseringen gjorts. Efter det skickas försändelsen tillbaka från utlämningsstället och du som kund debiteras en kostnad för returfrakten och en hanteringsavgift.

6.4 Din beställning kan också levereras med expressleverans. Dessa leveransmetoder finns tyvärr inte tillgängliga för alla produkter eller till alla adresser beroende på geografiska begränsningar för respektive transportör. Det finns även begränsningar kopplade till storlek på varor.

6.5 Presentkorten i din beställning kan levereras laddade eller oladdade beroende på vår aktuella riskbedömning. Om korten levereras oladdade skickas också instruktioner för hur kortet ska aktiveras och laddas.

6.6 Om leveransen är skadad måste du kontakta oss snarast från det att du mottog leveransen. Vi tar inget ansvar för leveranser skickade till fel adress eller för beställningar gjorda av personer som inte är ansvariga för betalsättet som användes.

6.7 Vi förbehåller oss rätten att ändra leveranssätt baserat på vår riskbedömning eller om det skulle visa sig att det valda leveranssättet inte är möjligt för aktuell beställning.

6.8 Presentkortet är en värdehandling och ska hanteras och förvaras på samma sätt som kontanter. Du som kund ansvarar för att genomföra tillräckliga åtgärder för att undvika obehörigt användande. Presentkortet ersätts inte om det är borttappat, skadat eller stulet.

 

7.  Ångerrätt

7.1 Vid köp av Presentkort eller andra produkter från oss via Webbplatsen eller andra onlinekanaler gäller alltid 14 dagars ångerrätt (ångerfristen) i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Det innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 14 dagar från det att du, eller någon på uppdrag av dig, mottagit produkten. Ångerrätten gäller endast obrutna och oanvända produkter. Presentkort som aktiverats i appen kan därför inte returneras.

7.2 Om du vill ångra ett köp som gjorts via Webbplatsen eller våra andra onlinekanaler ska du, innan ångerfristen löpt ut, skicka ett klart och tydligt meddelande till oss och därvid ange ditt namn, din adress och annan relevant information, t.ex. ordernummer. För returadress se Webbplatsen.

7.3 Vid utövande av ångerrätten betalar du returfrakten och ansvarar för produktens skick efter det att du har mottagit den samt under returfrakten. Produkten ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till oss. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong tillsammans med kopia på ditt kvitto.

7.4 När du ångrar ditt köp betalas det belopp som du betalat för varan (inklusive leveranskostnader) snarast tillbaka till dig, dock senast inom 14 dagar från och med det datum ditt meddelande om utövande av ångerrätten mottogs. Vi får dock vänta med återbetalningen tills vi tagit emot varan eller du visat att varan har sänts tillbaka, t.ex. genom ett inlämningskvitto. Återbetalningen kommer att ske till dig via det betalningsalternativ som du valde, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning. Undantag för återbetalning av leveranskostnader gäller för eventuella tillkommande leveranskostnader till följd av att du valt något annat leveranssätt än den standardleverans som vi erbjuder. Vid retur av del av order återbetalas leveranskostnaden inte.

Läs mer här.

8. Garanti och reklamation

8.1 Vi ger enligt konsumentköplagen 36 månaders reklamationsrätt på alla Presentkort och övriga produkter. Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Det innebär t ex att reklamationsrätten inte täcker fel som har uppstått som följd av felaktig hantering av Presentkortet eller annan produkt. 

8.2 Om du önskar göra gällande fel i beställd vara ska du kontakta oss så snart som möjligt efter att felet upptäckts via de kontaktuppgifter som anges på Webbplatsen. Reklamationer som görs inom två månader från det att du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid. Din orderbekräftelse gäller som garantibevis. Vänligen notera att digitala presentkort inte kan returneras/reklameras.

8.3 Vi står för kostnaden för returfrakten för godkända reklamationer. Presentkort och andra produkter som returneras/reklameras skickas tillsammans med kopia på ditt kvitto till vår adress (se aktuell adress på Webbplatsen). Returer och reklamationer bör skickas med rekommenderad post. Vi ansvarar inte för förlorade försändelser i samband med retur eller reklamation.

8.4 När reklamerad vara returnerats och reklamationen godkänts kommer vi att kompensera dig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi strävar efter att detta ska ske inom 30 dagar från det att vi mottagit reklamationen, men det kan ta längre tid beroende på varans art. Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden. Mer information finns på www.konsumentverket.se.

8.5 Vid mottagen felaktig eller defekt vara där du önskar ny ersättningsvara, kommer vi att skicka ut ersättningsvaran med en faktura från oss.

8.6 Vi ansvarar inte för returer eller reklamationer av produkter som du som kund köpt av butiken där Presentkortet använts. Den butik som tillhandahållit vara eller tjänst som betalats med Presentkortet svarar gentemot dig i enlighet med vad som avtalats och gällande lagstiftning. Reklamation avseende vara eller tjänst ska riktas till butiken.

8.7 Reklamation avseende felaktig debitering ska skickas till oss med registrerad post. Sådan reklamation ska ske utan dröjsmål, dock senast tre (3) månader efter debiteringsdagen och senast en (1) månad från det att du upptäckt eller borde ha upptäckt de icke godkända eller felaktigt utförda transaktioner som reklamationen avser. Kortinnehavare är skyldig att vid reklamation lämna de uppgifter som vi behöver för vår utredning. Vid reklamation av obehörig transaktion ska polisanmälan bifogas.

 

9. Användning av Presentkort

9.1   Du som kund aktiverar Presentkortet i vår app som finns tillgänglig på App Store och i Google Play. I appen kan du se information om Presentkortet, i vilka butik(er) det kan lösas in och information från respektive butik.

9.2 För att lösa in Presentkortet genererar du en kod i appen som du visar för butiken. Transaktionen skapas och betalningen genomförs direkt när koden genererats. Du ansvarar för att det finns tillräckligt med saldo kvar för att kunna generera en kod. En transaktion kan inte återkallas efter det att du gett ditt godkännande till att koden ska genereras.

9.3 Vid otillbörligt användande kan kortet blockeras, se punkt 9.6 om vår rätt att spärra Presentkort.

9.4 Presentkortet får inte bytas, överföras, säljas eller lösas in mot kontanter hos butik eller annan tredje part.

9.5 När Presentkortets giltighetstid har passerat kan kortet inte laddas eller användas för transaktioner såvida vi inte meddelar annat.

9.6 I avsikt att förhindra brott, missbruk eller otillbörlig användning av Presentkortet förbehåller vi oss rätten att spärra Presentkortet. Vi kan t. ex. spärra Presentkortet på någon av följande grunder:

(a) om säker användning av Presentkortet äventyras, exempelvis av tekniska skäl,

(b) vid misstanke om inte godkänd eller bedräglig användning av Presentkortet,

(c) vid risk för att du som kund eventuellt inte kan fullgöra ditt betalningsansvar,

(d) avtalet har upphört att gälla, eller

(e) om risk eller misstanke finns att Presentkortet används otillbörligt.

 

10. Allmänt om Webbplatsen

10.1 Domänen för Webbplatsen ägs av oss. Innehållet på Webbplatsen ägs av oss eller våra partners eller dess licensgivare. Informationen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från oss. 

10.2 Vi kan länka från Webbplatsen till andra webbplatser som ligger utanför vår kontroll, och webbplatser utanför vår kontroll kan länka till vår Webbplats. Vi är inte ansvariga för skydd eller sekretess av information eller personuppgifter som du tillhandahåller på andra webbplatser. Du bör iaktta försiktighet och läsa personuppgiftsföreskrifterna för den aktuella webbplatsen. 

 

11. Ändring av villkoren 

11.1 Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i dessa Allmänna Villkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa Allmänna Villkor kommer att publiceras på vår webbplats. Ändringar gäller från det att du har accepterat villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på Webbplatsen), alternativt 30 dagar efter att vi har informerat dig om ändringarna. Om du inte accepterar ändringarna kan du inte göra nya beställningar.

 

12. Ogiltighet

12.1 Om kompetent domstol, myndighet eller skiljenämnd skulle finna att någon bestämmelse i dessa Allmänna Villkor är ogiltig eller icke-verkställbar, ska bestämmelsen i fråga och alla övriga bestämmelser vara gällande och verkställbara i den utsträckning som tillämplig lag tillåter. De bestämmelser som förklarats ogiltiga eller som inte kan verkställas kommer att ersättas av relevanta juridiska vägledningar och råd

 

13. Force Majeure

13.1 Vi ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som vi inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar vi dig dels i början, dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Har omständigheten varat längre än två månader har både du och vi rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

 

14. Tillämplig lag och tvist 

14.1 För dessa Allmänna Villkor ska svensk lag tillämpas och ev. tvister ska prövas av allmän domstol. Du kan även, i syfte att finna en lösning på tvisten utanför domstol, inge klagomål med begäran om rättelse direkt till oss eller anmäla tvisten till prövning i Allmänna reklamationsnämnden.

 

                                                         

 

 

Sale

Unavailable

Sold Out